Pittige wortelsoep

Wortel is een zeer gezonde groente. Wortelen bevatten veel vitaminen (A, B1, B2, B3, B6, C, D, E en K) en mineralen (kalium, fosfor, molybdeen, koper en magnesium). Daarnaast zijn ook verschillende antioxidanten werkzaam in de wortel. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen richten schade aan en zorgen voor allerlei ziektes. Wortel stimuleert bovendien de lever. Veel redenen dus om deze lekkere wortelsoep te maken!

INGREDI√čNTEN

voor 4 personen

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el roomboter
  • 300 g wortels
  • 1 tl gemberpoeder
  • ¬Ĺ tl cayennepeper
  • 1 groentebouillontablet of 12 g bouillonpoeder (E-nummervrij!)
  • 600 ml water
  • zout en peper naar wens

BEREIDING

  • Ui en knoflook fijn snijden.
  • Wortels raspen en in schijfjes snijden.
  • Boter verhitten in soeppan en de ui en knoflook met de gemberpoeder en cayennepeper ca. 5 minuten fruiten.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en 600 ml water toevoegen.
  • Soep aan de kook brengen en de wortels ca. 15 minuten mee koken.
  • Soep pureren in de blender.

Op smaak brengen met peper en zout.

TIP: Ook lekker met een bosuitje erin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>