Chocolicious!

Chocolade is was mijn guilty pleasure. Ik maak nu namelijk zelf gezonde chocolaatjes, waardoor ik er zonder schuldgevoel van kan genieten! Wie wilt dat nou niet? Daarom deel ik met jullie het recept:

BENODIGDHEDEN

15 mini baking cups  (bonbonvorm of ijsklontjesvorm kan je ook gebruiken)

INGREDIËNTENthee met chocolade

  • 45 g rauwe cacaoboter
  • 40 g kokosolie (extra virgin, koudgeperst)
  • 25 g rauwe cacao poeder
  • 1 el kokosbloesemsiroop (of meer als je een echte zoetekauw bent, honing kan ook)
  • 1 el gehakte walnoten
  • 1 el gehakte pecannoten
  • 1 el gehakte amandelen
  • 1 el gehakte hazelnoten
  • 1 el rozijnen
  • 1 el cranberry’s
  • 1 el goji bessen
  • 1 el kokosschaafsel/chips
  • 1 el bijenpollen

BEREIDING

  1. Smelt de cacaoboter en kokosolie au bain marie en haal het vervolgens van de warmtebron.
  2. Voeg de rauwe cacaopoeder en de kokosbloesemsiroop toe en meng goed door elkaar tot een glad geheel.
  3. Voeg nu de noten, rozijnen, bessen en kokos toe en roer het geheel goed door elkaar.
  4. Vul nu de baking cups met het chocolademengel.
  5. Strooi de bijenpollen erover en zet ze in de koelkast.
  6. Als de chocolaatjes hard zijn geworden kan je er lekker van genieten!

Tips:

  • Je kan de ingrediënten naar wens veranderen. Als je niet van bepaalde noten of bessen houdt, vervang ze dan door een ander soort.
  • Wil je nog gezondere chocolaatjes, laat je dan lekker gaan met verschillende soorten superfoods (bijvoorbeeld moerbeien, incabessen, blauwe bessen, aҫaipoeder)! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>