(H)eerlijk bosvruchten schelpje

Naast het feit dat bosvruchten ontzettend lekker zijn, zitten ze vol antioxidanten en fytochemische stoffen. Deze stoffen zijn de sterkste  vrije radicalenvangers die de natuur ons biedt! Bovendien zijn het de stoffen die ons beschermen tegen kanker. Hoog tijd dus om een lekker recept met bosvruchten te plaatsen!

BENODIGDHEDEN

4 kleine ingevette taartvormpjes van 10 cm

INGREDIËNTENrauw bosvruchten schelpje

  • 150 g amandelmeel
  • 100 g Medjool dadels
  • mespuntje zout (Himalaya)
  • 2 el geraspte kokos
  • 25 g geweekte cashewnoten
  • 1/4 mango
  • 1 tl citroenzest
  • 1 el arrowroot
  • rood fruit

BEREIDING

  1. Week de cashewnoten in een bakje met water voor minimaal 4 uur.
  2. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  3. Maal de dadels tot een pasta in de keukenmachine.
  4. Meng in een kom het amandelmeel met de dadelpasta en het zout en kneed tot een deeg. Voeg water toe als het geheel te droog is.
  5. Verdeel de kokosrasp over de ingevette vormpjes en bekleed deze vervolgens met het deeg.
  6. Bak de vormpjes 15 minuten in de oven en laat ze vervolgens afkoelen.
  7. Snijd de mango in stukjes en maal samen met de geweekte cashewnoten tot een glad geheel in de keukenmachine.
  8. Meng de citroenzest en de arrowroot goed door het geheel.
  9. Verdeel het mengsel over de afgekoelde vormpjes.
  10. Zet de vormpjes in de koelkast.
  11. Als de vulling goed opgestijfd is kun je ze uit de vorm halen en versieren met rood fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>