Appel-amandelcakejes

Gezonde, suiker-, gluten- en zuivelvrije cakejes die ook nog eens lekker zijn. Dat klinkt toch te goed voor woorden?! Nou, ze bestaan dus echt! Je maakt ze gemakkelijk met amandelmeel, een glutenvrije vervanger voor tarwe. Amandelmeel is heel gezond voor hart- en bloedvaten en het bevat veel mangaan. Mangaan speelt een centrale rol bij leverontgiftring en de aanmaak van energie op celniveau. Bovendien houdt het onze bloedsuikerspiegel constant en onze behoefte aan koolhydraten in bedwang.

BENODIGDHEDEN

8 (siliconen) muffinvormpjes

INGREDIËNTENappel-amandelcake

  • 20 g vloeibare kokosolie
  • 100 g amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 75 g rozijnen
  • 1 el kaneel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • Mespuntje zout
  • 8 pecannoten

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Meng het amandelmeel met het ei en de kokosolie tot een glad mengsel.
  3. Schil de appel en snijd of rasp in kleine stukjes en voeg toe aan het mengsel.
  4. Voeg de rozijnen, het kaneel, zout en bakpoeder toe en meng door het geheel.
  5. Vul de muffinvormpjes met het mengsel en versier met een pecannoot.
  6. Bak de cakejes in 30-40 minuten af in de oven.
  7. Check met een satéprikker of de cakejes gaar zijn (de satéprikker moet schoon uit het cakeje komen nadat je het er in hebt geprikt)
  8. Nu lekker ervan genieten!

1 comment on “Appel-amandelcakejes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>