Boekweitpannenkoeken met hazelnootchocopasta

Zin in een lekker, gezond en voedzaam ontbijtje? Probeer dan eens deze heerlijke boekweitpannenkoeken met zelfgemaakte chocopasta! Boekweit is glutenvrij en heeft een lagere glycemische lading dan tarwe, dus zorgt het voor een betere bloedsuikerregulatie. Daarnaast bevat het een stofje (rutine) dat de doorbloeding in zowel vaten als darmen stimuleert en verbetert.

INGREDIËNTEN

(2 personen)

Voor de pannenkoeken (4 stuks)

  • 2 eieren
  • 125 g boekweitmeel
  • 175 ml water
  • 2 tl kaneelBoekweitpannenkoek met chocopasta
  • 1 tl vanillepoeder
  • Mespuntje zout
  • 1 tl bicarbonaat of wijnsteenbakpoeder
  • Kokosolie

BEREIDING

  1. Meng in een kom de eieren, meel, water, kaneel, vanille en zout tot een egaal beslag.
  2. Voeg de bicarbonaat/wijnsteenbakpoeder toe en meng die kort mee.
  3. Laat het beslag 5 minuten staan.
  4. Verhit de kokosolie op een middelhoog vuur in de pan.
  5. Giet het beslag in de pan en verspreid het goed.
  6. Bak de pannenkoeken aan weerszijden goudbruin. (Als er belletjes ontstaan op de bovenkant, kun je de pannenkoek omdraaien)

INGREDIËNTEN

Voor de hazelnootchocoladepasta

  • 1 avocado (rijp)
  • 4 el rauwe cacaopoeder
  • 1 el kokosolie
  • 2 el honing of ahornsiroop
  • 1 tl vanillepoeder
  • Mespuntje zout
  • 2 el gehakte hazelnoten

BEREIDING

  1. Maal alle ingrediënten, op de hazelnoten na, in een hakmolen of kleine blender tot een smeuïge pasta. (Je kan de avocado ook fijnprakken en de ingrediënten door elkaar roeren.)
  2.  Roer als laatste de gehakte hazelnoten er doorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>