Quinoasalade

Quinoa is een super gezond zaad vol goede stoffen en vitaminen. Je kan het zien als een vervanger voor aardappels, rijst en pasta en het vormt een goede basis voor een lekkere salade! Deze salade kan je als avondeten nuttigen, maar doet het ook zeer goed als lunch! Bovendien is hij binnen no time gemaakt :)

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)quinoasalade

  • 120 g gemengde quinoa
  • 1 avocado
  • 1 (kleine) mango
  • 2 bosuitjes
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 3 el rozijnen
  • 1 el bieslook (in stukjes geknipt)
  • Handje rucola
  • ½ el lijnzaadolie
  • ½ el olijfolie
  • 1 el citroensap

BEREIDING

  1. Was de quinoa (in een zeef).
  2. Breng de quinoa in een laagje water aan de kook en laat 8 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Giet het overige water af en laat nog even na stomen met het deksel op de pan.
  4. Schil en snijd ondertussen de avocado en mango in kleine stukjes.
  5. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  6. Doe de quinoa in een kom en voeg alle ingrediënten, behalve de rucola, toe. Meng alles goed door elkaar.
  7. Versier de salade met een handje rucola.

Tip: Stukjes komkommer zijn ook lekker door de salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>