Zoete Aardappel Rösti

Zoete aardappelen, ook wel bataten genoemd, zijn een bron van vitamine C, bètacaroteen (antioxidant) en inuline. Inuline helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren en geeft een lang verzadigingsgevoel. Daarnaast hebben ze een zeer lage glycemische lading. De zoete aardappel wordt dan ook steeds meer gezien als een gezonder alternatief voor de ‘gewone’ aardappel. Deze variant van de zoete aardappel is bij ons favoriet!

INGREDIËNTEN (voor ± 12 stuks)

rosti maaltijd

  • 500 g zoete aardappel
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 100 g geraspte geitenkaas
  • 2 el kokosolie

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rasp de zoete aardappel en snijd de ui en knoflook fijn.
  3. Verhit de kokosolie op een middelhoog vuur in de koekenpan en bak hierin kort de ui en knoflook.
  4. Schep de gebakken ui en knoflook in een kom en voeg de eieren, geraspte aardappel en geitenkaas toe. Meng goed door elkaar.
  5. Vorm met de hand ballen van het mengsel en druk ze op de bakplaat iets platter (tot 1 cm dik) in een mooie ronde vorm of gebruik hiervoor een kookring.
  6. Bak de rösti’s in 25 tot 30 minuten af in de oven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>