Kip Garam Masala

Dit heerlijke currygerecht is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver dat ik voor het eerst bij goede vrienden heb gegeten. Dit gerecht was zo ontzettend lekker dat ik mijn eigen variant ervan wilde maken!

INGREDIËNTENkip garam masala

voor 4 personen

  • 6 tenen knoflook
  • 7½ cm verse gember
  • 2 rode chilipepers (zonder zaadjes)
  • 2 el kokosolie
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gemalen koriander
  • 3 el garam masala
  • 125 g biologische geitenyoghurt*
  • 4 kipfilets, in stukjes gesneden
  • 1 el ghee of biologische roomboter (grasgevoerd)
  • 2 uien (middelgroot, gepeld en dun gesneden)
  • 2 el tomatenpuree
  • handje gemalen/gehakte amandelen
  • ½ tl Himalaya zout of Keltisch zeezout
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 el verse koriander (gehakt)
  • 1 limoen (in 4 partjes gesneden)

BEREIDING

  1. Snijd de knoflook, gember en pepers zo fijn mogelijk en meng dit door elkaar.
  2. Verhit 1 el kokosolie in een pan en voeg de mosterdzaadjes toe.
  3. Als de mosterdzaadjes beginnen te ploppen, mogen ze samen met het paprikapoeder, de komijn, gemalen koriander en 2 el van de garam masala bij het knoflook-, gember- en pepermengsel.
  4. Doe de helft van dit mengsel in een kom, roer de yoghurt erdoor en voeg de stukjes kipfilet erbij. Meng alles goed door elkaar en laat de kip een halfuur marineren.
  5. Laat de ghee of boter smelten in de pan van de mosterdzaadjes en bak hierin de ui en de andere helft van het knoflook-, gember- en pepermengsel gedurende 15 minuten op een laag vuur, zonder het bruin te laten worden.
  6. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de gemalen amandelen erbij en giet 500 ml water met het zout in de pan. Roer alles goed door elkaar en laat het een paar minuten zachtjes pruttelen.
  7. Laat de saus inkoken tot hij iets dikker is geworden en zet hem van het vuur.
  8. Verhit 1 el kokosolie in een pan en bak de stukjes kipfilet gaar.
  9. Warm de saus op en roer er de kokosmelk en 1 el garam masala door.
  10. Proef en breng de saus als dat nodig is op smaak.
  11. Zodra de saus kookt, haal je hem van het vuur en kunnen de stukjes kipfilet erbij.
  12. Bestrooi de curry voor het serveren met de gehakte koriander en besprenkel met limoensap.

Lekker met wilde rijst of quinoa!

Geitenzuivel wordt beter verdragen door ons lichaam dan koezuivel omdat de eiwitketens van geitenmelk meer op onze eigen ketens in moedermelk lijken. Wil je liever zuivelvrij, dan kan je ook sojayoghurt of kokosyoghurt gebruiken. Let dan wel op dat je de (biologische) suikervrije variant kiest.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>