Breakfastcake

Met havermout kan je veel meer dan alleen een papje maken als ontbijt. In dit recept wordt de havermout verwerkt in een cake, waardoor je een lekkere en voedzame ontbijtvariant krijgt. Ik gebruik het zelf ook graag als tussendoortje rond koffie/theetijd. De gedroogde vruchten dragen veel bij aan de zoete smaak en deze kan je eindeloos variëren, denk bijvoorbeeld aan rozijnen, cranberry’s, gedroogde abrikozen of pruimen. Ik houd zelf ontzettend veel van gedroogde (snack)vijgen in de cake!

INGREDIËNTENbrood2

  • 3 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 100 g havermout
  • 1 el kaneel
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • Snufje Himalaya zout
  • 50 g gedroogde (snack)vijgen
  • 50 g moerbeien 
  • handje gehakte pecannoten

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 180 ºC.
  2. Mix de eieren, bananen, kaneel, havermout, zout en bakpoeder door elkaar in de blender of keukenmachine.
  3. Snijd de gedroogde vijgen in kleine stukjes.
  4. Voeg de vijgen en moerbeien toe aan het mengsel en roer het er goed doorheen.
  5. Vul de (ingevette) cakevorm met het mengsel, strooi de gehakte pecannoten erover en bak in 30 minuten af in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>