Banaan-kokoscake

Ik wilde graag een lekkere cake maken op basis van kokosmeel, aangezien het veel voordelen heeft ten opzichte van andere meelsoorten. Zo is kokosmeel erg vezelrijk en is het vrij van gluten, fytinezuur en cyanide. Daarnaast bevat het de acht essentiële eiwitten, laurinezuur en mangaan en is het laag in calorieën in vergelijking met andere vezelrijke producten. Doordat kokosmeel enorm veel vezels bevat is het niet zomaar 1:1 te vervangen voor andere meelsoorten, het heeft namelijk veel meer vocht nodig. In dit recept zorgen de eieren daarvoor. De bananen en dadels zorgen voor de zoetheid. Ik vind de cake ook lekker zonder de dadels, maar ben je een echte zoetekauw dan zou ik ze zeker toevoegen of vervangen door kokosbloesemsuiker. De cake is bestrooid met pecannoten en kokossnippers, omdat ik daar gek op ben. Je kunt dit natuurlijk ook weglaten of vervangen door andere noten. Enjoy!

INGREDIËNTENbanaan-kokoscake

 • 4 eieren
 • 3 rijpe bananen
 • 4 medjoul dadels
 • 75 g kokosmeel
 • 1 tl vanillepoeder
 • 1 tl wijnsteenbakpoeder
 • Snufje Himalaya zout
 • optioneel: handje gehakte pecannoten en/of kokossnippers

BEREIDING

 1. Verwarm de oven op 180 ºC.
 2. Mix alle ingrediënten door elkaar in de blender of keukenmachine.
 3. Vul de (ingevette) cakevorm met het mengsel, strooi de gehakte pecannoten/kokossnippers erover en bak in 30 minuten af in de oven.

1 comment on “Banaan-kokoscake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>