Chocolade-Walnotentaart

Het is bijna Pasen en dat komt de familie gezellig bij ons vieren. Daar hoort natuurlijk wel lekker gebak bij. Genoeg reden om de keuken in te gaan om alvast wat uit te proberen. De taart is vanmiddag gelijk door de keuring gegaan bij de mannen die een mannenmiddag hadden gepland, en hij viel gelukkig goed in de smaak!

INGREDIËNTEN cwt

16 cm doorsnee

 Taart

  • 2 eiwitten
  • 4 el kokosbloesemsuiker
  • 85g cacaomassa
  • 85 g medjoul dadels
  • 85 g walnoten
  • 1 tl vanillepoeder

 Topping

  • blikje kokoscrème (165 ml)
  • 1 el honing
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 el citroensap / 1 tl citroenzest
  • 15 g pure chocolade (>70%)

BEREIDING TAART

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
  3. Klop de eiwitten stijf tot zich pieken vormen. Klop er 2 eetlepels kokosbloesemsuiker door tot de merengue dik en glanzend is en spatel dan voorzichtig de overige suiker erdoor.
  4. Hak de cacaomassa klein en spatel dit door de merengue.
  5. Maal de dadels fijn in een keukenmachine, voeg de walnoten en vanillepoeder toe aan het mengsel en maal dit er kort doorheen.
  6. Giet het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  7. Bak de taart in 25-30 minuten gaar.
  8. Stort de taart na 10 minuten op een taartrooster. Trek het bakpapier eraf en laat hem verder afkoelen.

 BEREIDING TOPPING

  1. Zet een blik kokoscrème minimaal 24 uur in de koelkast.
  2. Schep de crème in een kom.
  3. Voeg de honing en het vanillepoeder toe.
  4. Klop met een mixer de kokoscrème tot een romige massa.
  5. Roer de citroensap/zest er doorheen.
  6. Bestrijk de taart met de topping.
  7. Smelt de pure chocolade.
  8. Gebruik een klein spuitzakje om chocoladestrepen over de topping te spuiten. Trek nu snel – voordat de chocolade stolt – met een satéprikker door de lijnen, zodat het marmereffect ontstaat.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>