Perzik-Framboos Cashew-Cheesecake

Als je op zoek bent naar een gezonde en lekkere cheesecake die er ook nog eens heel mooi uitziet, dan heb je nu het juiste recept gevonden! Deze taart is gemaakt op basis van cashewnoten en smaakt lekker fris door de perziken en frambozen. Frambozen zijn niet alleen erg lekker, maar ook erg gezond! Zo zijn ze rijk aan anti-oxidanten, waardoor de veroudering vertraagd wordt, ontstekingen voorkomen worden en het bescherming biedt tegen veel ziekten (o.a. kanker). Dit is een recept voor een klein taartje (12 cm doorsnee), maar als je er een grote van wilt maken hoeft je de hoeveelheden alleen maar te verdubbelen 😉

INGREDIËNTEN BODEM (16 cm doorsnee)

  • 50 g medjoul dadels (pitten verwijderd)swirl2
  • 45 g amandelen
  • 10 g kokosolie

INGREDIËNTEN VULLING

  • 110 g geweekte cashewnoten (min. 4 uur)
  • 60 g vloeibare kokosolie
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 3 el verse sinaasappelsap
  • ½ tl vanillepoeder
  • 100 g perziken
  • 100 g frambozen

BEREIDINGswirltaart

  1. Mix de amandelen en kokosolie in je keukenmachine of blender.
  2. Voeg de dadels toe en mix verder tot een pasta.
  3. Schep de massa in een ingevette bakvorm van 12 cm doorsnee en verdeel het over de bodem.
  4. Leg de vorm in de vriezer.
  5. Blend alle ingrediënten voor de vulling, behalve de perziken en frambozen, in je keukenmachine of blender tot een gladde massa.
  6. Haal de helft van de massa uit je keukenmachine/blender.
  7. Voeg de perziken toe aan het mengsel en mix het er goed doorheen. Schep de helft van dit perzikmengsel in de bakvorm en bewaar de andere helft in een aparte kom.
  8. Voeg de andere helft van de massa in je keukenmachine/blender en voeg daar de frambozen aan toe, mix het er goed doorheen. Schep de helft van dit frambozenmengsel boven op de perziklaag.
  9. Schep vervolgens hoopjes perzik- en frambozenmengsel in de vorm totdat het mengsel op is. Gebruik een satéprikker om swirls te maken in het mengsel.
  10. Zet de vorm voor 4-6 uur in de vriezer en bewaar vervolgens in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>