Banana Ice cream

Zuivelvrij, suikervrij én lekker ijs klinkt als een fantasie, of niet? Met bevroren banaan kun je van deze fantasie werkelijkheid maken, waardoor het ijs zelfs gezond is. Bananen hebben namelijk ook verschillende gezondheidsvoordelen. Ze bevatten o.a. vitamine B6, pectine (goed voor het hart), tryptofaan (stof die zorgt voor ontspanning) en kalium (helpt de bloeddruk verlagen en beroertes te voorkomen). Maar daarnaast is dit ijs vooral erg lekker!

INGREDIËNTEN (2 porties of 1 grote ;)) ijs

  • 1 bevroren banaan (in plakjes)
  • 2 el kokosmelk
  • 1 medjoul dadel
  • 1 tl amandelpasta
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 el kokosrasp
  • Pecannoten / moerbeien / cacaonibs / kokoschips naar wens

BEREIDING

  1. Zorg dat je van te voren een banaan in plakjes hebt ingevroren.
  2. Meng de bevroren banaanschijfjes met de dadel en de kokosmelk in je keukenmachine/blender.
  3. Voeg de amandelpasta, het vanillepoeder en de kokosrasp aan het mengsel toe en mix opnieuw.
  4. Schep het mengsel in een kom en versier het vervolgens met pecannoten, moerbeien, cacaonibs, kokoschips of ander lekkers!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>