Gezonde courgettesoep

Courgette is een groente uit de komkommerfamilie en kan zowel rauw, gekookt of gebakken worden gegeten. Ze zijn een goede bron van vitaminen (C, B6, B2, B11, A, K, B1 en B3) en mineralen (molybdeen, mangaan, kalium, magnesium, fosfor en koper). Van courgette kan je onder andere erg lekkere soep maken!

INGREDI√čNTEN

voor 4 personen 

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el roomboter of kokosolie
  • 1groentebouillontablet of 10 g bouillonpoeder (E-nummervrij!)
  • 500 ml water
  • zout en peper naar wens

BEREIDING

  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Courgettes schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Boter/olie verhitten in soeppan en de ui en knoflook ca. 2 minuten fruiten.
  • Courgettes toevoegen en ca. 8 minuten zacht bakken.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en 500 ml water toevoegen.
  • Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Soep pureren in de blender.

Zout en peper naar smaak toevoegen.

2 comments on “Gezonde courgettesoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>